Monday, November 3, 2008

the resentment...

mlm ini aku ringan jari nok menaip...
teringat psl semalam...
semaren, aku dok mampu nk sengih spt biase...
slps aku terpkse redha dgn gaji aku yg ciput, dtg lg dugaan lain...
sioh aku dok idup plok...
hati aku terbkr2 dan pilu terkenang nasib diri...
baru plan nk wi duit blnn kt parent..nk cr kete baru...dan mcm2 lg...
balik umah aku dgn dok bermaye...
mlm itu, ayah aku ajok gi amik sioh yg terdmpar dpn ofis...
aku pn ikut...bkn aku je mok aku ngan adik2 skali...
sesampai situ, spanar plok dok match...
mule la ayoh aku bengang dan membebel2 spanar ye ilang...
aku rs b'slh sbb menyusahkan die mlm2 bute (kol 10pm)...
aku phm die letih keje...aku suh die buat esok je...
tp die nok wt mlm tu jugok...dlm mood yg dok ok...
ya Allah...aku rela wt sendiri dr tgk die mrh2...
lps siap blh start engine sume...
aku pn bwk blk kete tu...niat nk isi myk...tp mak aku suh isi esok(dok phm lg bkpe)...
pstu aku berenti beli topap...aku matikan engine..
skali dok idup plok...aku gelabah gile ms tu Tuhan je yg tau..
aku tau mesti ayh aku lg bengang ngan aku...
nk cll die tp die plok dok bwk hp..
mujur die pth blk...tp aku takut nk tgk muke die...
die kuor kete...ape lg mmg le aku kene marah....
aku ni pn bebal...dok tahu plok dok leh matikan engine...
name je bdk mech engineering tp mnde gtu pn x tahu..
then blk umah aku senyap je dan trus kurung diri dlm blk...
air mate yg aku thn td berderu2 kuor...
aku rs aku ckp menyusahkan dr kecik sampai la besar...
terpk jgak baik aku dok duduk umah...
at least ape2 aku survive sendiri...dok la kerah tenage org lain..
kerah duit je la kut sikit2...huhuhu...
hm....duit gaji aku bln lps tinggal separuh lps bli bateri sketul...
ape la nasib aku.........

ayoh...ac mtk maaf...ac tau dose anok msm muke ngan ayh...tp ac rase useless sbb suke nyusoh...tu je...hmmm...

ingat lah...
anak xleh ungkit nagn mak ayah...
isteri xleh ungkit ngan suami...
anak murid xleh ungkit ngan tok guru...

3 comments:

fidieyaaa said...

Dulu pon aku sokmo rase useless sbb sokmo nyusoh ke ayoh nge mok, doh la berbakti jarang2, tamboh menyusahkan pulop.. huhu
Tp lps ayoh oyak "Kalu xse nyusoh ke ayoh, toksoh jadi anok ayoh la" (dia oyak ke along benar, tp aku apply ke aku jugokla) so, aku x sedih dohla nok nyusahkan nya.... ;))))

diana cd said...

aku harap ayoh aku pn kate gtu kt aku one day..bg sdapkan ati aku nih..huhuhuhuh...

sulongbikung said...

sedih ngat... =( tp nok gelok gok bace hahahhahahhaha rilex ar ac..
kak long kena gok..ekekekekke
ayah kate kak long org gile sbb maroh ngt..xkan x ingt kejadian tertinggal beg kt umah?ahhahahhaha..phm2 je la perangai dia tu.huuu

ikan ayah