Monday, November 3, 2008

Men are from Mars, Women are from Venus...

Don't u realize that men and women are talking in different language??? bcoz they are from different planets...pstu meet each other and having a relationship on earth....

hehe...gni citenye...ps aku ngan ira abih program spa (utk jwtn PTN) yg menyeksakan aritu, kami tlh sebulat suare nk shopping moping (ira jek..) kt Mesra Mall...aku nih da la period pain + kaki kecok (sbb kene lari 2.4km)...cm mls sgt nk jln...tp xkn aku nk duk dlm kete plok sorg2...takpe..aku ikut la ira gi body shop beli tp aku rase lbh tepat lagi memborong brg2 facial die..mmg best tgk ye bli brg...huhuhu...aku tukang tgk je r (pdhl teringin gk nk bli perfume)...next time laa kot...(*sigh)

then, singgah la aku kt 'popular'...aku telah direkemen dgn besunye oleh ira utk bace buku nih...so, aku bli ler dgn harge RM 36.90...buku first aku bli selain buku2 time blajor dulu...katenye its worthy..so, i get it one...kate ika (adik ira), buku2 motivation ni utk org yg bermasalah je...mcm kakok die...ekekek...=p

so here, aku nk share ape yg aku rase sume org tahu tp tak perasan...blk je keje aku terkurung dlm bilik bace buku ni...sbnrnye aku nih mls sgt bace buku..tp sbb bosan dan buku tu mahal (dop ikhlas je..), aku try bace slow2...cube bace statement ni..

"To feel better, Martians go to their caves to solve problem alone"

men need some space to get better...kalo die senyap tu, biarkan die kjap...nanti for awhile, die akan dtg blk kt kite lps die ok...am i rite kaum adam???

"To feel better, Venusians get together and openly talk about their problems"

btol kan??? pompuan biase suke share probs ngan sesape je even at the end tak de solution but instead she feel better in dat way and feel more appreciated for hearing their problems..

satu lg, perasan tak kalo kite cite mslh kite, bf/husband kite mesti offer some solutions...pdhl kite nk suh die tadahkan telinge dgr je mslh kite bkn nye mtk solution...kalo kite rijek solution die mesti die cm nk marah je kan...sbb rs tak dihargai....btol keee??

itu la basic beza antare kaum adam ngn hawe...ade byk lagi...tp xkn aku nk tulis sume....bli la buku tu sendirik...haha!!

ok lastly,
"women primarily need caring, understanding, respect, devotion, validation and reassurance"
while
"men primarily need trust, acceptance, appreciation, admiration, approval and encouragement"

sekian saje, jika ade mslh berhubung relationship blh la hubungi saye...hahahah!!!(jgn same sekali)...


4 comments:

juminten sariningsih suker melati singo dimejo ojo lupo somo sopo-sopo said...

can i ask u some question please ?

diana cd said...

yes sure...what is it??

hawadamQASEH said...

sape kwn baru mu ni ac debonye au name ye

||kiena|| said...

ahaha ade gok buku tuh...

ikan ayah